Αναζήτηση

# Χρήστες Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 19 επισκέπτες και κανένα μέλος

Hellenic VWClub 

To Hellenic VWClub γεννήθηκε ως ιδέα, του Κωνσταντίνου Κουταλή, την 27η Ιανουαρίου του 2004 με στόχο τη δημιουργία ενός ελληνικού χώρου επικοινωνίας μεταξύ των οδηγών ή φίλων VW οχημάτων. Όμως σύντομα κατανόησε τις ιδιαίτερες ανάγκες οργάνωσης που προέκυψαν από την συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή νέων μελών στην ανοικτή κοινότητα. Για τον λόγο αυτό προχώρησε, μαζί με τους 25 πιο θερμούς υποστηρικτές της ιδέας, στην σύσταση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΩΝ VOLKSWAGEN οχημάτων. To 2006 ιδρύεται το σωματείο αστικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την απόφαση 47/2006 του πρωτοδικείου Αθηνών με πλήρη τίτλο "Ελληνική Αγωνιστική - Αυτοκινητιστική Λέσχη Φίλων και Κατόχων VW" και κατέχει τον διακριτικό τίτλο «Hellenic VW Club» ή «VWClub» για λόγους συντομίας.

Σκοπός του ελληνικού «VWClub» είναι η:

- δημιουργία πηγής γνώσεων για θέματα που αφορούν τα αυτοκίνητα της Volkswagen,
- ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα της αυτοκίνησης στην Ελλάδα,

- διοργάνωση συναντήσεων και εκδρομών μεταξύ των μελών για καλύτερη επικοινωνία,
- συμμετοχή σε εκθέσεις αυτοκίνησης π.χ. Autoexelixis, International Athens Tuning Show και προβολή βελτιώσεων,
- ανταλλαγή εμπειριών και λύσεων σε τεχνικά θέματα,
- συμμετοχή μελών σε αγώνες π.χ. GTCC, Face2Face, Dragster κλπ.
- δημιουργία τράπεζας αίματος για τα μέλη του

Τα έξοδα του σωματείου καλύπτονται από χορηγίες επιχειρήσεων και από την καταβολή τακτικής ετήσιας συνδρομής από τους ενθουσιασμένους κατόχους και φίλους των VW οχημάτων που μετέχουν στις δραστηριότητες του. Η αξία της ετήσιας συνδρομής έχει οριστεί στα 30€ ανά μέλος ανά όχημα.
Το σωματείο διοικείται από 5-μελές Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο εκλέγεται από τα τακτικά (VIP) μέλη κάθε 2 έτη. Για αυτό κάθε τακτικό μέλος έχει την δυνατότητα να συνδράμει εκτός από οικονομικά και με προσωπική εθελοντική δράση, τόσο στο διοικητικό μέρος όσο και σε επίπεδο ευθύνης και συντονισμού των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων. Τα τακτικά μέλη που βοηθούν στον συντονισμό των συναντήσεων αποκαλούνται Συντονιστές Συναντήσεων.


Το «Hellenic VWClub» χρησιμοποιεί τον δικτυακό τόπο www.vwclub.gr (ως ανοικτή κοινότητα) ή www.hellenicvwclub.gr (στο πλαίσιο του οργανωμένου σωματείου) για την επικοινωνία και ενημέρωση των μελών και των επισκεπτών. Έτσι όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην γνωσιακή βάση δεδομένων και επικοινωνία με τα υπόλοιπα μέλη όλο το 24ώρο. Παράλληλα υπάρχει ο τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας 6999 892 5826999 VWCLUB) για τα μέλη ώστε να μπορούν να λαμβάνουν σχετικές πληροφορίες καθημερινά μεταξύ 17:30 - 19:30.

Το «Hellenic VWClub» δεν συσχετίζεται με κανένα τρόπο με τις εταιρείες Volkswagen (VW) και Kosmocar Α.Ε..

Η «Ελληνική Αγωνιστική – Αυτοκινητιστική Λέσχη Φίλων και Κατόχων Volkswagen» αποτέλεσε επίσημο μέλος των SouthClubs και NorthClubs.
Το φόρουμ του σωματείου απαριθμεί περίπου 12.000 μέλη και διατηρεί γνωσιακή πηγή με πάνω από 75.000 άρθρα. Τον Δεκέμβριο του 2005 το «VWClub» επεκτάθηκε και στην Κύπρο δημιουργώντας την αφετηρία για την ανάπτυξη μιας παρόμοιας λέσχης για τους φίλους και κατόχους αυτοκινήτων Volkswagen στο νησί της Αφροδίτης, που πλέον λειτουργεί εντελώς αυτόνομα.

Το σωματείο αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που με την συμμετοχή των μελών του έχει οδηγηθεί σε μια από τις καλύτερες θέσεις στον χώρο της αυτοκίνησης. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 200 συναντήσεις ή τοπικές εκδρομές (κάθε δύο εβδομάδες), 24 Πανελλήνιες μονοήμερες και διήμερες εκδρομές και είναι η πρώτη ελληνική λέσχη Volkswagen που πραγματοποίησε 9ήμερη οδική Ευρωπαϊκή Περιοδεία με τελικό προορισμό το εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg. Παράλληλα το «Hellenic VWClub» έχει λάβει μέρος σε αρκετές εκθέσεις, πιο συγκεκριμένα η ελληνική κοινότητα φίλων και κατόχων VW έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα στην Γερμανία το 2004 στο Golf Record Day το «Hellenic VWClub» έλαβε έπαινο για την πιο απομακρυσμένη λέσχη που συμμετείχε και το 2010 έδωσε το παρόν στο VolksWorld Show στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα το σωματείο έχει λάβει μέρος στις Autoexelixis 2004, Autoexelixis 2005, International Athens Tuning Shows, Motorshow Live, Thessaloniki Tuning Show, Thessaloniki Festival, Patras Motor Show και αλλού. Εκτός από τις εκθέσεις, μέλη της λέσχης έχουν λάβει μέρος σε αγώνες όπως Face2Face, RWYB και Dragster. Επίσης έχει παραστεί οργανωμένα στην παρουσίαση του νέου μοντέλου Scirocco R της Volkswagen σε συνεργασία με την Kosmocar στην πίστα Μεγάρων. Οι δραστηριότητες όμως δεν σταματούν στα κλειστά πλαίσια των αυτοκινήτων καθώς τα μέλη μας συμμετέχουν στο πρωτάθλημα 5Χ5 των αυτοκινητιστικών λεσχών, πραγματοποιούν κοινές συναντήσεις (π.χ. με Audi Club) ή εκδρομές (όπως με το Ibiza Club) με μέλη άλλων λεσχών και φυσικά διοργανώνουν φιλανθρωπικά ή άλλα γεγονότα.

Οι δραστηριότητες της «Ελληνικής Αγωνιστικής – Αυτοκινητιστικής Λέσχης Φίλων και Κατόχων Volkswagen» δεν περιορίζονται μόνο στην πρωτεύουσα αλλά γίνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μάλιστα η λέσχη συμμετέχει, ως ιδρυτικό μέλος, στην οργάνωση κοινών γεγονότων στην Βόρειο Ελλάδα με την ενεργή συμμετοχή της στο διασυλλογικό όργανο «NorthClubs». Πιο συγκεκριμένα το σωματείο έχει λάβει μέρος στην 1η κοινή συνάντηση των λεσχών Β. Ελλάδος στο εμπορικό κέντρο «Απολλώνια Πολιτεία», σε φιλανθρωπικό χορό του «NorthClubs», για τα κακοποιημένα παιδιά του Παπάφειου, στο club Lido στην Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα του 2005 και στο 1ο κοινό Track Day σε συνεργασία με τις λέσχες 106SportClub, IbizaClub, PuntoClub και Motorwomen στην πίστα των Σερρών.


Η παρουσία του VWClub είναι πολύπλευρη όχι μόνο στη Βόρειο Ελλάδα αλλά και στα νησιά όπως της Κω και της Ρόδου όπου τον Ιούλιο του 2006 και του 2007 συμμετείχε στο γνωστό KOS TUNING SHOW. Κάνοντας έτσι πραγματικότητα τον σκοπό να γνωρίσουν οι φίλοι των αυτοκινήτων VW την ύπαρξη αυτής της λέσχης.

Αδιαμφισβήτητα η λέσχη δεν αποτελεί μια κλειστή κοινότητα αλλά ένα ζωντανό οργανισμό που λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις όλων των μελών. Ένα οργανισμό που ευαισθητοποιείται και προάγει αρετές όπως η εθελοντική αιμοδοσία. Με βάση λοιπόν τέτοιες σπουδαίες προτάσεις οδηγήθηκε η ανοικτή κοινότητα στην δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Αιμοδοσίας και Τράπεζας Αίματος στο Γενικό Κρατικό Περιφερειακό Νοσοκομείο της Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» για τις ανάγκες των μελών.

Είναι ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι τα μέλη της περιφέρειας έχουν συνεχή δραστηριότητα και διοργανώνουν τοπικές συναντήσεις και εκδρομές τόσο προγραμματισμένες όσο και αυθόρμητες μεταξύ μικρών ομάδων. Προγραμματισμένες συναντήσεις μελών γίνονται αυτή την στιγμή στις περιοχές Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λαμία, ενώ το Δ.Σ. του σωματείου συμπαραστέκεται σε μέλη σε άλλους νομούς για την οργάνωση τους.

Η παρέα του VWClub είναι σίγουρη πως θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να αποτελείται από μέλη που έχουν ένα κοινό ενδιαφέρον:

 

                      την αγάπη τους για Volkswagen

 

Περιμένουμε να μας... γνωρίσετε... το δικό σας VW Club!!!

 

 

Με εκτίμηση,

το Διοικητικό Συμβούλιο 2015 - 2017


Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Κουταλής

Γραμματέας: Δημήτρης Μπουγιώτης

Ταμίας: Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

Μέλος: Ιωάννης Θάνος

Μέλος: Θεοφάνης Γκιολές