Guest hellenic vanagon Posted August 14, 2013 Report Posted August 14, 2013 (edited) Επειδή μου χρειάστηκε επισκευή σε αυτούς τους μηχανισμούς, και από παντού πήρα την απάντηση ότι δεν επισκευάζονται μόνο αλλάζονται, ενημερώνω πως μια χαρά τους επισκεύασα και με μηδενικό κόστος. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι της HELLA, (ηλεκτρονικά μέρη), ενώ τα μοτεράκια με ψήκτρες, (δυστυχώς), JOHNSON. (To δυστυχώς πάει στο ότι είναι με ψήκτρες). Kλιματισμού Φώτων Edited August 25, 2013 by hellenic vanagon 1 Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 19, 2013 Report Posted August 19, 2013 (edited) Mε την ευκαιρία: (όλες οι φωτό είναι υψηλής ανάλυσης). Tα κλαπέτα βρέθηκαν έτσι: Edited August 25, 2013 by hellenic vanagon Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 (edited) Aναβάθμιση #1: Aφού "ντύθηκαν" με "φρέσκο" "Armaflex", Επικαλύφθηκαν με ταινία αλουμινίου για "αιώνια" διάρκεια: Σε σχετικές δοκιμές φάνηκε: 1)Nα μην υπάρχει, ιδιαίτερο, πρόβλημα συμπύκνωσης υδρατμών. 2)Να μην δημιουργούνται αεροδυναμικοί θόρυβοι. 3)Να μην υπάρχει θέμα αποκόλλησης της αλουμινοταινίας από το armaflex. Edited August 25, 2013 by hellenic vanagon Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 (edited) Πλύθηκαν και οι δύο ανταλλάκτες/εναλλάκτες θερμότητας με ειδικό χημικό, (Surf Clean) . (Δεν βρίσκω τον ακριβή όρο στα Ελληνικά). Αντιψυκτικού/αέρα (θέρμανσης) Φρέον/αέρα (ψύξης) Eδώ καμαρώνει η μονάδα του climatronic καθαρή και...ασημοστόλιστη: Aναβάθμιση #2: "αιώνιο" κάλυμμα καλωδίων: Το "αιώνιο" (λευκό), και το φθαρτό, (και φθαρμένο), εργοστασιακό, (καφέ). Το λευκό είναι κοινό φίλτρο απορροφητήρα με αποδεδειγμένη, απεριόριστη, αντοχή σε πολλές εφαρμογές. Edited August 25, 2013 by hellenic vanagon Quote
chilli Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 Ωραιος! οι εναλακτες/ψυγεια μετα απο τοσα χρονια, σε τι κατασταση ηταν πριν τους καθαρησεις? Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 Ωραιος! οι εναλακτες/ψυγεια μετα απο τοσα χρονια, σε τι κατασταση ηταν πριν τους καθαρησεις? Aυτός της ψύξης είχε, στην μία γωνία του κάτω, αρκετή βρωμιά και μερικές...αποκριάτικες σερπαντίνες. Δεν παρατήρησα όμως κάποιο λειτουργικό πρόβλημα. Δείχνουν σε άριστη κατάσταση αν και φοβάμαι πως η διάβρωση ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Πάντως ξεκινάμε για την δεύτερη εικοσαετία τους και βλέπουμε... Quote
Guest PanosVR6 Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 (edited) σε ποιο μοντελο ειναι ολο αυτο το ποστ που αναφερεις με τις φωτο φιλε μου?παντως μπραβο για την πολυ καλη δουλεια..!μονος σου τα ελυσες ολα αυτα? Edited August 25, 2013 by PanosVR6 Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 σε ποιο μοντελο ειναι ολο αυτο το ποστ που αναφερεις με τις φωτο φιλε μου?παντως μπραβο για την πολυ καλη δουλεια..!μονος σου τα ελυσες ολα αυτα? 1)Σε ευχαριστώ πολύ. 2)Το μοντέλο είναι αυτό: Passat syncro g60 Climatronic 3)Nαι μόνος μου. (Και τα "έδεσα" φυσικά και τώρα πάμε για επανασυμπίεση του κυκλώματος με φρέον). Quote
Guest PanosVR6 Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 ωραιος!!!εχω ενα golf 3 και θελει αλλαγη το ψυγειο καλοριφερ κ σκεφτομαι να το κανω μονος αν κ να σου πω λιγο το φοβαμαι γενικοτερα..αλλα βλεποντας το ποστ σου αναθαρησα λιγο κ πιστευω θα τα καταφερω..εγω εχω κλασσικο καλοριφερ με ντιζες κ aircondition..εντωμεταξυ θελω να κανω δουλεια οπως εσυ γιατι μετα απο 17 χρονια που ειναι το αυτοκινητο εχουν φυγει ολα τα αφρωδη..κ πρεπει να τοποθετησω παντου καινουργια γιατι τωρα εχω κ απωλειες κ λογικο..τα υλικα που τα πηρες κ πως τα ζητησες? Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 (edited) ωραιος!!!εχω ενα golf 3 και θελει αλλαγη το ψυγειο καλοριφερ κ σκεφτομαι να το κανω μονος αν κ να σου πω λιγο το φοβαμαι γενικοτερα..αλλα βλεποντας το ποστ σου αναθαρησα λιγο κ πιστευω θα τα καταφερω..εγω εχω κλασσικο καλοριφερ με ντιζες κ aircondition..εντωμεταξυ θελω να κανω δουλεια οπως εσυ γιατι μετα απο 17 χρονια που ειναι το αυτοκινητο εχουν φυγει ολα τα αφρωδη..κ πρεπει να τοποθετησω παντου καινουργια γιατι τωρα εχω κ απωλειες κ λογικο..τα υλικα που τα πηρες κ πως τα ζητησες? 1)Το αφρώδες είναι το κλασσικό "Αrmaflex" που τοποθετείται στις σωληνώσεις των κλιματιστικών. Το βρίσκεις πολύ εύκολα σε είδη με υδραυλικά η είδη ανταλλακτικών κλιματισμού. 2)Το ακρυλικό υλικό για τα καλώδια είναι φίλτρο απορροφητήρα, (κουζίνας). 3)Η ταινία αλουμινίου είναι και αυτή πολύ κοινό υλικό στα υδραυλικά. και 4)Το καθαριστικό είναι ειδικό για καθαρισμό συμπυκνωτών κλιματιστικών, από είδη ανταλλακτικών κλιματισμού. Edited August 25, 2013 by hellenic vanagon Quote
Guest PanosVR6 Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 οκ ευχαριστω!ητανευκολο το λυσιμο?ποσο σου πηρε να το λυσεις?καμια μερα..? Στάλθηκε από το Vodafone 975 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 οκ ευχαριστω!ητανευκολο το λυσιμο?ποσο σου πηρε να το λυσεις?καμια μερα..? Στάλθηκε από το Vodafone 975 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2 Συνολικά μέχρι την τελική επανατοποθέτηση όλων των μερών, μου πήρε έξη μέρες, δουλεύοντας, περίπου, δέκα ώρες κάθε μέρα. Quote
Guest PanosVR6 Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 (edited) Οοοο αρκετες ωρες κ ημερες!!!θελει αρκετη δουλεια..!!εισαι μηχανικος?η απλα γνωστης με διαθεση κ μερακι για το αυτοκινητο του?απο αθηνα εισαι?η περιφερεια? Edited August 25, 2013 by PanosVR6 Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 25, 2013 Report Posted August 25, 2013 Οοοο αρκετες ωρες κ ημερες!!!θελει αρκετη δουλεια..!!εισαι μηχανικος?η απλα γνωστης με διαθεση κ μερακι για το αυτοκινητο του?απο αθηνα εισαι?η περιφερεια? 1)Γνωρίζω από μηχανές και κατασκευές/επισκευές. Δεν είμαι μηχανικός στο επάγγελμα. 2)Από Αττική. Quote
Guest PanosVR6 Posted August 27, 2013 Report Posted August 27, 2013 (edited) Καλησπερα φιλε μου!το armaflex το πηρες σε φυλλα δλδ;εχει διαστασεις η σου κοβουν με το μετρο;ειναι αυτοκολλητο;πωσ το κολλησες επανω στη λαμαρινα; αλουμινοταινια την ξερω εχω κιολας,επισης κ το καθαριστικο του εναλλακτη για το ενα ψυγειο..γιατι το ψυγειο καλοριφερ θα το βαλω καινουργιο..το φιλτρο αποροφητηρα για τα καλωδια ποσο πηρες;εντυσες ολη την καλωδιωση;το επιασες με μονωτικη στα καλωδια επανω; ΣΟΡΡΥ για τις πολλες ερωτησεις αλλα αφου το εκανες οι πληροφοριες σου ειναι πολυτιμες σε μας που δεν το εχουμε κανει.. Edited August 27, 2013 by PanosVR6 Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 27, 2013 Report Posted August 27, 2013 (edited) Καλησπερα φιλε μου!το armaflex το πηρες σε φυλλα δλδ;εχει διαστασεις η σου κοβουν με το μετρο;ειναι αυτοκολλητο;πωσ το κολλησες επανω στη λαμαρινα; αλουμινοταινια την ξερω εχω κιολας,επισης κ το καθαριστικο του εναλλακτη για το ενα ψυγειο..γιατι το ψυγειο καλοριφερ θα το βαλω καινουργιο..το φιλτρο αποροφητηρα για τα καλωδια ποσο πηρες;εντυσες ολη την καλωδιωση;το επιασες με μονωτικη στα καλωδια επανω; ΣΟΡΡΥ για τις πολλες ερωτησεις αλλα αφου το εκανες οι πληροφοριες σου ειναι πολυτιμες σε μας που δεν το εχουμε κανει.. 1)Το "Αrmaflex" υπάρχει και σε φύλλο. Αυτό που πήρα είναι σε ταινία αυτοκόλλητη φάρδους δέκα πόντων και πάχους 3mm. Τα 10 μέτρα 20€, (αν θυμάμαι καλά), και χρειάστηκε όλο. Όπως φαίνεται και στις φωτό, θέλει τρεις λωρίδες, περίπου, ένα κλαπέτο. Αν πρόκειται να το επικαλύψεις με αλουμινοταινία είναι o.k.. Αλλιώς προτίμησε το ενιαίο φύλλο. 2)Το καθαριστικό θα το βρεις σε ανταλλακτικά/αναλώσιμα ψυκτικών, είναι ειδικό για αυτή την χρήση. 3)Το φίλτρο απορροφητήρα από supermarket, 1-2 € το φύλλο, διαστάσεων επιφάνειας απορροφητήρα. 4)Έντυσα όλη την καλωδίωση. Δεν χρειάστηκε μονωτική γιατί έχει το ταμπλώ εσωτερικά στηρίγματα. (Φαίνονται στην φωτό). Το υλικό αυτό έχει άριστη συμπεριφορά στην τύλιξη, δεν έχει την τάση να ανοίγει και στέκεται όπως το τοποθετείς. Edited August 28, 2013 by hellenic vanagon Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 27, 2013 Report Posted August 27, 2013 Ωραιος!!!ευχαριστω... Νάσαι καλά. Quote
Guest PanosVR6 Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 (edited) Βρηκα armaflex 3 χιλιοστα ταινια αυτοκολητη 10μετρη κ φαρδος 5 εκατοστα,αυτη πηρες κ συ;η μεγαλυτερη σε φαρδος; Edited August 28, 2013 by PanosVR6 Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 Βρηκα armaflex 3 χιλιοστα ταινια αυτοκολητη 10μετρη κ φαρδος 5 εκατοστα,αυτη πηρες κ συ;η μεγαλυτερη σε φαρδος; Aυτή πρέπει να είναι. (Δεν θυμάμαι ακριβώς τις διαστάσεις και το roller που ήταν τυλιγμένη το πέταξα.). Αν σκοπεύεις να την επενδύσεις μικρή σημασία έχει το φάρδος. Quote
Guest PanosVR6 Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 (edited) Ε ναι θα τη ντυσω γιατι το αλουμινιο την προστατευει απο τις εναλλαγες θερμοκρασιας κ την κανει πιο συμπαγη.. η δουλεια που εχεις κανει μου αρεσει κ θα κανω το ιδιο..! Edited August 28, 2013 by PanosVR6 Quote
Guest PanosVR6 Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 H μια κουλουρα δεκα μετρων φτανει η να παρω δυο?εσυ ποσο χρησιμοποιησες? Quote
Guest hellenic vanagon Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 H μια κουλουρα δεκα μετρων φτανει η να παρω δυο?εσυ ποσο χρησιμοποιησες? http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=57289&p=543589 Quote
Guest PanosVR6 Posted August 28, 2013 Report Posted August 28, 2013 (edited) μια δεκαμετρη κουλουρα φτανει..οκ ευχαριστω!! Edited August 28, 2013 by PanosVR6 Quote